Din handlekurv er tom

Juve bryte Bergamo forbannelse i seier fra bakfra

Byen Bergamo har ikke vært snill mot Juventus i nyere tid. Ja, Juve gikk inn i sitt avspark på lørdag ettermiddag mot Atalanta som ikke hadde tapt for dem i seriekamp siden 2001, men deres nyere historie har vært problematisk. De hadde bare vunnet en av sine fem turer til det som nå offisielt er kjent som Gewiss Stadium. Det siste av disse kampene var absolutt nedspranget av dette løpet, da Bianconeri ble slaktet 3-0 i Coppa Italia-kvartfinalen i januar, et spill som mer enn noe annet var det første virkelige signalet om at Massimiliano Allegri's tid med klubben var antagelig på slutten.
 
Ikke noe høyere fotballspill enn Pep Guardiola nylig sammenlignet å spille Atalanta med et uønsket besøk hos tannlegen - og teamet hans hadde nettopp blendet Gian Piero Gasperinis team. Dette spillet skulle alltid være ubehagelig. Vi har til og med listet det som et av Juves fem mest spennende inventar da timeplanene ble utgitt i juli. Hvis det noen gang så ut på papiret som at Inter kan ha en sjanse til å hvelve tilbake i ledelsen, var dette det.
 
Spillet levde opp til fakturering. Begge lag manglet innflytelsesrike spillere, og den drivende regnværet ga bare kompleksiteten. Juve var dominert for lange strekninger av hver halvdel, og måtte tåle en tidlig skaderelatert utskifting, men Wojciech Szczesny og en solid bakerste linje begrenset skaden - som ved pausen kunne ha vært betydelig - og klarte å finne et annet utstyr etter å ha falt bak i de tidlige stadiene av andre omgang. To mål på åtte minutter av gjenopplivende Gonzalo Higuain og en perfekt kontring av stoppetid ferdig av Paulo Dybala snudde spillet på hodet, og Juve gikk ut av et av de viktigste kampene i den unge sesongen til dags med seieren.
 
Scorelinjen 3-1 - første gang Juve vant et Serie A-spill med mer enn et mål på nesten to måneder - flattet sikkert besøkende. Men dette er den typen spill som mesterne vinner, og poengene ble enda viktigere etter at Inter gikk over Torino senere på dagen.