Din handlekurv er tom

Anklagere nekter AC Milan hvitvasking undersøkelse

Italiensk anklagere har nektet medierapporter om at de har åpnet en undersøkelse av om avtalen om å selge AC Milan til kinesiske investorer i fjor ble oppblåst for hvitvasking.
"Som det står, er det ikke åpnet straffesaker angående salget av AC Milan," sa Francesco Greco, saksadvokat i Milano.
 
"Eventuelle opplysninger om en undersøkelse av Silvio Berlusconi er helt falske."
 
Imidlertid har den italienske daglige La Stampa nektet å trekke tilbake sin historie at Milanaksaksorene vil vite om de 740 millioner euro som ble betalt til den tidligere italienske statsministeren Berlusconi for å kjøpe ut syv-tiden europeiske mestere, ble overvurdert i en bevisst bevegelse for å få store summer av penger til Italia fra utlandet.
 
"La Stampa understreker at den har utført de riktige kontrollene om eksistensen av undersøkelsen, som den ble gjort oppmerksom på av to forskjellige kilder, og det bekrefter det som ble skrevet," skrev avisen i motsetning til Grecos avslag.
 
Niccolo Ghedini, Berlusconi's advokat i lang tid, hevdet at La Stampas historie var falsk og politisk motivert foran Italiens kommende valgvalg, som finner sted 4. mars, og hvor mediemagneten Berlusconi leder opp Forza Italia, landets viktigste senter-rett politiske parti.
 
"Det er åpenbar vilje til å bekjempe, og det kan bare forklares av et ønske om å forstyrre valget," sa Ghedini.
 
«Hva er enda verre er at i går kveld ble vi advart om at denne historien skulle bli publisert av La Stampa,» fortsatte han.
 
"Straight away forklarte vi redaktøren og en av papirets journalister at historien var helt ubegrunnet og falsk, men historien ble likevel publisert."
 
Etter mer enn 30 år i Berlusconis hender, en strålende periode som så klubben vinner 29 trofeer, inkludert fem europeiske cups, ble Milan solgt 13. april i fjor til en gruppe kinesiske investorer ledet av Li Yonghong.
 
Konsortiet tok 99,93 prosent av klubbens aksjer og kjøpte også sin gjeld, som utgjorde 220 millioner euro 30. juni 2016.
 
Men antall investorer har gradvis redusert i møte med vanskeligheter med å få midler ut av Kina, hvor det ble nylig introdusert tøffere lovgivning om bevegelse av penger i utlandet.
 
Li ble tvunget til å sette opp sitt firma i Luxembourg og få økonomisk støtte fra det amerikanske investeringsfondet Elliott for å presse avtalen gjennom.
 
Elliott ble enige om å låne mer enn 300 millioner euro, men til rentesatser på opptil 11 prosent og med full tilbakebetaling innen 18 måneder, ifølge italiensk media.
 
Milan lavished store summer på nye signeringer før denne sesongen, men Rossoneri sliter på 11. plass i Serie A, 23 poeng bak lederne Napoli.